Natur og fritid

Furesø er et grønt åndehul tæt på storbyen. Vi bor smukt, og vi har de bedste muligheder for et rigt friluftsliv og naturoplevelser. Alle - børn som voksne - kan nyde et aktivt udeliv på og ved søerne, i skovene, på græsplænerne, på banerne, på stierne og i parkerne.


Furesøen
Vi er opkaldt efter den største sø, Furesø, der ligger i kommunen. Dermed er den et særligt kendetegn for kommunen. Furesø, også kaldet Sjællands indlandshav, er den største af søerne langs Mølleåen og med sine over 38 meter er Furesø Danmarks dybeste sø.
Furesøen lægger vand til kommunens strand, hvor der om sommeren er livredderopsyn. Furesøbad er et gammelt badested med en kunstigt anlagt sandstrand, der ligger ved Furesøen i Nørreskoven ved Fiskebæk midtvejs mellem Værløse og Farum.

Aktiv fritid
Furesø har et rigt foreningsliv og mange velholdte idrætsanlæg, hvoraf en del er relativt nye. Desuden byder kommunen på en mangfoldighed af skønne naturområder. Der er mange muligheder for at udfolde sig fysisk i Furesø Kommune. Foreningerne udbyder et væld af aktiviteter, du kan svømme i en af de to svømmehaller eller cykle en tur på moutainbikeruten.