Farum Midtpunkt

 

Farum Midtpunkt - opført i perioden 1972-1975 - er tegnet af Fællesstuens arkitekter: Jørn Ole Sørensen, Viggo Møller-Jensen og Tyge Arnfred.  

Farum Midtpunkt er et eksperimenterende "montagebyggeri" og er berømt for sin modernistisk inspirerede terrasse-hus arkitektur.
Ideen med Farum Midtpunkt var - helt i tidsånden om at komme hinanden ved - at kombinere enfamiliehusets privathed med et ydre fællesskab: "Man skulle kunne være ugenert på sin terrasse uden at kunne beglos fra andre boligers terrasser eller vinduer (...) Man skule kunne lukke entredøren effektivt efter sig , men når man gik ud af den, kom man ud på det indendørs gangstrøg, hvor man ville møde sine naboer og hvortil fællesrum af forskellig art skulle knytte sig." (Kilde: Tyge Arnfred, 1998, side 33)

Hovedparten af boligerne i Farum Midtpunkt er store velindrettede familieboliger med åbne køkkener og to badeværelser. Nogle af familieboligerne er i to- plan, og alle har adgang til en privat terrasse med god plads både grill, solide havemøbler og solvogn.